Obiective

Imprejurimi - Obiective turistice Bran


Cetatea Rasnov – Tur Virtual

Cetatea Rasnov este situata pe drumul de veche traditie Brasov-Rucar-Campulung Muscel, ce lega Transilvania de Tara Romaneasca.

Cetatea Rasnov este construita pe dealul ce se inalta la sud de centrul asezarii Rasnov prin efortul colectiv al locuitorilor din aceasta asezare, ajutati de cei din comunele invecinate, Cristian si Vulcan si s-a numit Cetate Taraneasca deoarece principala ocupatie a locuitorilor ei era agricultura.

Este amintita prima oara in documentele anului 1355 si a fost folosita pana in 1849. In ultimii ani a fost restaurata si a intrat in circuitul tutistic. Vizitatorii pot gasi aici un muzeu, o taverna medievala si pravalii de suveniruri.

Cetatea Rasnov este amintita prima oara in documentele anului 1355 si a fost folosita pana in 1849.
In ultimii ani a fost restaurata si a intrat in circuitul turistic.

Vizitatorii pot gasi aici un muzeu, o taverna medievala si pravalii de suveniruri.

Castelul Bran

Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic si adaposteste in acest moment Muzeul Bran ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului.

Sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar muzeul satului, aflat in curtea castelului, va invita sa porniti o calatorie prin timp pentru a vedea cum traiau si se gospodareau taranii ce locuiau aici si sa cunoasteti traditiile si evenimentele importante din viata lor.

Pestera Fundata din Rasnov

Pestera Fundata din Rasnov
Noua atractie din zona Brasovului, Pestera Fundata este cel mai bine amenajat obiectiv speologic din Romania.

Pestera Fundata se afla la 3 Km de la iesirea din Rasnov pe Drumul National 1E care face legatura dintre Rasnov si Poiana Brasov.

Pestera Dambovicioara

DAMBOVICIOARA  Pestera Dambovicioara
Pestera Dambovicioara este amenajata si electrificata, pentru a facilita vizitarea, fiind una dintre cele mai cautate si vizitate pesteri din Romania.

Pestera Dambovicioara s-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, datorita actiunii apelor paraului Dambovicioara, a carei vale se gaseste la cativa metri de aval.